Marinovaná krkovička s klobásou a zeleninou

Marinovaná krkovička s klobásou a zeleninou

Ako skoro každý UFO recept, aj tento sa začal otázkou: „Čo máme doma / alebo v najbližšom obchode?“ Z grilovačky z predošlého dňa nám ostalo ešte pár marinovaných krkovičiek a v záhrade máme vždy dostatok zeleniny, v špajzi sa zas vždy nájde kúsok klobásy či slaniny. Tieto suroviny sa výborne zmestia na pahrebu v dobre naplnenom UFO Family disku.

Suroviny:
UFO FAMILY disk na pečenie pre 6-8 osôb

4 PL olivového oleja
70 dkg bravčovej krkovičky
20 dkg údenej klobásy
25 dkg údenej slaniny
25 dkg slaniny bacon
0,5 kg zemiakov
15 dkg paradajok
15 dkg papriky
15 dkg mrkvy
15 dkg petržlenu – koreň
3 strúčiky cesnaku
korenie podľa chuti, ja som použil nasledovné:
1 PL PORK Rub koreninovej zmesi
1 PL TEXAS Rub koreninovej zmesi
soľ

Postup:


Krkovičku najlepšie už v predošlý večer, ale prinajhoršom niekoľko hodín vopred narežeme na kúsky a s olejom, stlačeným alebo nadrobno nakrájaným cesnakom a korením premiešame a vložíme do chladničky.
Obe polovice už použitého UFO disku vymastíme a vyložíme slaninou nakrájanou na plátky. Zemiaky, papriku, paradajku, petržlen a mrkvu nakrájame na väčšie kocky, vložíme do jednej misky, osolíme, okoreníme a zamiešame. Jednu tretinu zo zeleninovej zmesi uložíme na slaninu, na to kladieme hrubšie kolieska klobásy a polovicu marinovaného mäsa.
Prikryjeme plátkami baconu a kladieme ďalšiu vrstvu zeleniny, následne klobásy, mäso a bacon. Nakoniec uložíme zvyšnú zeleninu tak, aby sa to zmestilo do disku. Na vrch zaplneného disku kladieme slaninu a bacon, následne ho uzatvoríme.
V pripravenej pahrebe necháme disk cca jednu hodinu, medzitým dva-trikrát ním otáčame.
Dobrú chuť prajeme!


HAPPY FLAME VÝROBKY

Vybavenie na opekačkuturistiku či bushcraft nájdete v jedinečnej ponuke nášho eshopu:
HAPPYFLAME.ONLINE

PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE


Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *