Nakladané karé v disku

Nakladané karé v disku

Aj klasické obložené mäso sa stáva v disku nevšedným, najmä ak ho ozvláštnime trochou šunky. Toto jedlo je jedno z tých, pri ktorom si musíte spodok disku obložiť alobalom ak sa chcete vyhnúť dlhočiznému čisteniu. Zážitok z chuti po vybratí z pahreby nás však nechá zabudnúť aj to.

Prísady:
UFO FAMILY disk na pečenie pre 6-8 osôb

80 dkg bravčové karé krátke
20 dkg pražskej šunky
10 dkg syru Trappista
1 dl smotany
1 kg očistených, na krúžky nakrájaných zemiakov
2 dkg soli
1 štipka mletého čierneho korenia
pol zväzku petržlenovej vňate.

Postup:
Na krátkom karé necháme iba malé rebrá. Nakrájame na rovnaké plátky, trocha preklepeme a urobíme 1-2 rezy. Obe strany rebier posypeme soľou a čiernym korením. Šunku nakrájame na tenké plátky, syr nahrubo nastrúhame. Očistené zemiaky nakrájame na tenké krúžky. Petržlenovú vňať nakrájame nadrobno, vytlačíme však z nej šťavu. Takto pripravené suroviny vrstvíme na seba do disku. Na spodok kladieme zemiaky, rebrá, strúhaný syr, plátky šunky, znova zemiaky. Zemiaky vždy osolíme a jemne posypeme čiernym korením. Naplnený disk zalejeme dobre zamiešanou smotanou. Aby sa piekla aj smotana, v druhej polovici pečenia kladieme na disk trochu pahreby.

HAPPY FLAME VÝROBKY

Vybavenie na opekačkuturistiku či bushcraft nájdete v jedinečnej ponuke nášho eshopu:
HAPPYFLAME.ONLINE

PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *