Panenka s lečom

Panenka s lečom

Bravčová panenka je všeobecne obľúbenou surovinou, pretože je skoro bez masti, ale pri dôslednej príprave sa nevysuší. V UFO – disku na pečenie vieme pripraviť lahodné mäsko, ktoré v kombinácii so zeleninou a zemiakmi vytvára dokonalé jedlo ktoré sa dá pripraviť v jednej mise na pahrebe.

Suroviny:
UFO FAMILY disk na pečenie pre 6-8 osôb

50 dkg bravčovej panenky
15 dkg zelenej papriky
10 dkg paradajok
1 kg očistených zemiakov
20 dkg paprikovej údenej klobásy
10 dkg údenej slaniny
2 dkg soli
5 g červenej papriky
1 strúčik cesnaku

Príprava:

Bravčovú panenku nakrájame na plátky hrubé približne 1,5 cm, mäso preklepeme, osolíme obe strany, jednu stranu potrieme roztlačeným cesnakom. Klobásu nakrájame na krúžky, údenú slaninu na tenké plátky. Očistené zemiaky nakrájame tiež na tenké plátky.
Nakrájame papriku a paradajky, v zime čerstvú zeleninu môžeme nahradiť zaváraninou z leča. Cesnak nadrobno nakrájame.
Do UFO FAMILY – disku na pečenie ukladáme suroviny nasledovným spôsobom: na spodok dávame zemiaky, následne zelenú papriku, trocha paradajok, panenku, klobásu, údenú slaninu. Nadrobno nakrájaný cesnak a červenú papriku rovnomerne rozdelíme medzi riadkami. Zemiaky trocha osolíme. Vrchná vrstva má obsahovať zemiaky, zelenú papriku a paradajky, pod ne dávame údenú slaninu.

V pahrebe pečieme približne 70 minút, po vybratí necháme UFO odpočívať 4-5 minút.

Prajeme dobrú chuť! Hor sa na UFO!

HAPPY FLAME VÝROBKY

Vybavenie na opekačkuturistiku či bushcraft nájdete v jedinečnej ponuke nášho eshopu:
HAPPYFLAME.ONLINE

PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *