Plnené karé s batátmi

Plnené karé s batátmi

Zapekané bravčové karé je veľmi chutné a jednoduché jedlo, ktoré sa dá zároveň pekne servírovať, takže má svoje miesto aj na sviatočnom stole. V rúre tento recept poľahky pripraví aj kuchár – začiatočník, v UFO – disku na pečenie sa však jeho pokazenie úplne vylučuje!

Prísady:

UFO FAMILY disk na pečenie pre 6-8 osôb

1,5 kg bravčové karé v celku bez kostí
20 dkg nakrájanej slaniny bacon
20 dkg nakrájanej šunky
30 dkg syru eidam
30 dkg údenej klobásy
1 ks červenej kalifornskej papriky
60 dkg batát

Marináda:
3 dl olivového oleja
1 hlavička cesnaku
1 PL Brisket rub
1 PL Texas rub
Ak nemáme doma rub:
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, cesnak podľa chuti

Príprava:

Do karé urobíme zárezy približne každých 1 – 1,5 centimetrov tak, aby sme spodok nerozrezali. 

Z oleja, nadrobno nakrájaného cesnaku a korenín pripravíme marinádu. Karé dôkladne potrieme pripravenou zmesou (najmä “vrecká”). Ideálne je prikryť mäso fóliou a nechať odpočívať v chladničke cez noc.

Natreté “vrecúška” naplníme plátkami syra, klobásy, šunky a papriky.

Na spodok vymasteného disku (masťou alebo olejom) ukladáme nakrájané batáty, ktoré osolíme a pokvapkáme olejom. Na batáty uložíme karé, ktoré posypeme strúhaným syrom. Disk uzavrieme a vložíme do predhriatej rúry (190 stupňov) alebo pahreby na 60-70 minút.

Následne sa oplatí vrch disku trocha nadvihnúť a piecť ďalej do chrumkava.

 Mäso podávame nakrájané šikmo, s batátami a pokvapkané šťavou.

Prajem dobrú chuť!

HAPPY FLAME VÝROBKY

Vybavenie na opekačkuturistiku či bushcraft nájdete v jedinečnej ponuke nášho eshopu:
HAPPYFLAME.ONLINE

PRIDAJTE SA K NÁM NA FACEBOOKU AJ NA YOUTUBE

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *