Zapekané bravčové karé je veľmi chutné a jednoduché jedlo, ktoré sa dá zároveň pekne servírovať, takže má svoje miesto aj na sviatočnom stole. V rúre tento recept poľahky pripraví aj kuchár – začiatočník, v UFO – disku na pečenie sa však jeho pokazenie úplne vylučuje!
Prísady:
UFO FAMILY disk na pečenie pre 6-8 osôb
1,5 kg bravčové karé v celku bez kostí
20 dkg nakrájanej slaniny bacon
20 dkg nakrájanej šunky
30 dkg syru eidam
30 dkg údenej klobásy
1 ks červenej kalifornskej papriky
60 dkg batát
Marináda:
3 dl olivového oleja
1 hlavička cesnaku
1 PL Brisket rub
1 PL Texas rub
Ak nemáme doma rub:
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, cesnak podľa chuti
Príprava:
Do karé urobíme zárezy približne každých 1 – 1,5 centimetrov tak, aby sme spodok nerozrezali.
Z oleja, nadrobno nakrájaného cesnaku a korenín pripravíme marinádu. Karé dôkladne potrieme pripravenou zmesou (najmä “vrecká”). Ideálne je prikryť mäso fóliou a nechať odpočívať v chladničke cez noc.
Natreté “vrecúška” naplníme plátkami syra, klobásy, šunky a papriky.
Na spodok vymasteného disku (masťou alebo olejom) ukladáme nakrájané batáty, ktoré osolíme a pokvapkáme olejom. Na batáty uložíme karé, ktoré posypeme strúhaným syrom. Disk uzavrieme a vložíme do predhriatej rúry (190 stupňov) alebo pahreby na 60-70 minút.
Následne sa oplatí vrch disku trocha nadvihnúť a piecť ďalej do chrumkava.
Mäso podávame nakrájané šikmo, s batátami a pokvapkané šťavou.
Prajem dobrú chuť!
HAPPY FLAME VÝROBKY
Vybavenie na opekačku, turistiku či bushcraft nájdete v jedinečnej ponuke nášho eshopu:
HAPPYFLAME.ONLINE